wtorek, 20 września 2016

Nie uwierzysz do czego może posłużyć Ci malakser KitchenAid!

      Siekanie, krojenie, szatkowanie - ta podstawowe funkcje malaksera KitchenAid. Ale czy zastanawiałeś się kiedykolwiek nad jego innymi możliwościami? Zdradzamy nasze odkrycie!

Produkty KitchenAid to zdecydowanie jedne z najbardziej pożądanych urządzeń kuchennych. Są one spełnieniem marzeń, nawet tych ultra wymagających kucharzy. Dzięki swoim opatentowanym i nowoczesnym funkcjom potrafią przyspieszyć, a co ważniejsze ułatwić i uprzyjemnić pracę w kuchni. 

Przy zakupie pojawiają się jednak pytania i wątpliwości. "Czy warto?" Urządzenie nie należy przecież do najtańszych. To spora inwestycja, warta przemyślenia. Na rynku znajdują się inne, tańsze odpowiedniki. Więc dlaczego akurat KitchenAid? Rozwiewamy wątpliwości!



Stylowy desing - to niepodważalna sprawa. Wiadomo jednak, że wygląd to nie wszystko. Co, więc kryje się pod nazwą malakser KitchenAid?

Jak wiadomo urządzenie służy do wszechstronnego rozdrabniania produktów. Krojenie w kostki czy plasterki to dla malaksera KitchenAid nie problem. Wrzuć marchewkę, ogórek, pieczone bataty. Bez obaw - ustawianie zoptymalizowanej prędkości odpowiedniej do danego produktu jest dziecinnie proste. Malakser KitchenAid posiada dwie precyzyjne prędkości. Jeżeli chcesz pokroić miękkie produkty użyj prędkości 1, jeżeli twarde - 2. Istnieje również możliwość pracy w interwałach / pulsacyjnej. 

Jest to pierwszy na rynku malakser posiadający zewnętrzny system regulacji grubości siekania (zastosowany w modelach 3,1 L i 4 L). Tnące tarcze malaksera KitchenAid posiadają aż sześć rodzajów grubości. Noże siekające wykonane są ze stali nierdzewnej, a ich specjalnie zakrzywiony kształt oraz mikro ząbki idealnie nadają się do optymalnego krojenia. Dzięki bardzo szerokiemu podajnikowi z popychaczem 3 w 1 możesz wkładać produkty za równo pionowo, jak i poziomo. Zapomnij więc o wstępnym krojeniu. 




Co jednak poza tym? 
  • Malakser świetnie sprawdzi się do przygotowywania zup czy kremów. Wrzuć pomidory malinowe z targu, świeżo zerwaną bazylię i... ciesz się smakiem domowej pomidorowej. A na cieplejsze dni? Chłodnik litewski! Od Ciebie zależy co zamieszasz!
  • Naszła Cię ochota na coś słodkiego! Pokrój owoce w 3D, a następnie rozrób masę na ciasto do tarty. Czujesz jak pachnie?
  • Przyszli goście na grilla? Przygotuj śliwkowy sos BBQ! Wrzuć pomidory, suszone śliwki, ząbek czosnku, odrobinę masła i startej, czerwonej cebuli. Dopraw miodem, brązowym cukrem, sosem sojowym i pieprzem cayenne. Kiełbaski na grillu nawet nie zdążą się jeszcze przypiec!
  • Dzieciakom znudziły się już kanapki na śniadanie? W mgnieniu oka przygotujesz ciasto na naleśniki lub omlet. Przekonaj się!
  • Domowe masło orzechowe czy krem z bakłażana? O tak, to idealny pomysł na przekąskę. Dzięki dobrze dopasowanej uszczelce, nic nie ma prawa przedostać się poza malakser -spokojnie! :)
  • Urządzasz przyjęcie? Zaskocz znajomych i przyrządź... Granitę. To tradycyjny, sycylijski mrożony deser. Jako kruszarka do lodu może posłużyć Ci właśnie malakser!
Ten niepozorny robot kuchenny wyręczy Cię podczas wykonywania większości ręcznych czynności takich jak wyrabianie kruchego ciasta czy siekanie natki pietruszki. Wszystko zależy od Ciebie - Twoich potrzeb i wyobraźni. 



Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania lub obiekcje - napisz lub zadzwoń. 
Chętnie pomożemy!
bok@kuchniapremium.pl || +48 660 56 57 58






po więcej zajrzyj na:
___________________________________________________________________________




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz