Siekanie, krojenie, szatkowanie - ta podstawowe funkcje malaksera KitchenAid. Ale czy zastanawiałeś się kiedykolwiek nad jego innymi możliwościami? Zdradzamy nasze odkrycie!
Produkty KitchenAid to zdecydowanie jedne z najbardziej pożądanych urządzeń kuchennych. Są one spełnieniem marzeń, nawet tych ultra wymagających kucharzy. Dzięki swoim opatentowanym i nowoczesnym funkcjom potrafią przyspieszyć, a co ważniejsze ułatwić i uprzyjemnić pracę w kuchni.
Przy zakupie pojawiają się jednak pytania i wątpliwości. "Czy warto?" Urządzenie nie należy przecież do najtańszych. To spora inwestycja, warta przemyślenia. Na rynku znajdują się inne, tańsze odpowiedniki. Więc dlaczego akurat KitchenAid? Rozwiewamy wątpliwości!
Stylowy desing - to niepodważalna sprawa. Wiadomo jednak, że wygląd to nie wszystko. Co, więc kryje się pod nazwą malakser KitchenAid?
Jak wiadomo urządzenie służy do wszechstronnego rozdrabniania produktów. Krojenie w kostki czy plasterki to dla malaksera KitchenAid nie problem. Wrzuć marchewkę, ogórek, pieczone bataty. Bez obaw - ustawianie zoptymalizowanej prędkości odpowiedniej do danego produktu jest dziecinnie proste. Malakser KitchenAid posiada dwie precyzyjne prędkości. Jeżeli chcesz pokroić miękkie produkty użyj prędkości 1, jeżeli twarde - 2. Istnieje również możliwość pracy w interwałach / pulsacyjnej.
Jest to pierwszy na rynku malakser posiadający zewnętrzny system regulacji grubości siekania (zastosowany w modelach 3,1 L i 4 L). Tnące tarcze malaksera KitchenAid posiadają aż sześć rodzajów grubości. Noże siekające wykonane są ze stali nierdzewnej, a ich specjalnie zakrzywiony kształt oraz mikro ząbki idealnie nadają się do optymalnego krojenia. Dzięki bardzo szerokiemu podajnikowi z popychaczem 3 w 1 możesz wkładać produkty za równo pionowo, jak i poziomo. Zapomnij więc o wstępnym krojeniu.
Co jednak poza tym?
- Malakser świetnie sprawdzi się do przygotowywania zup czy kremów. Wrzuć pomidory malinowe z targu, świeżo zerwaną bazylię i... ciesz się smakiem domowej pomidorowej. A na cieplejsze dni? Chłodnik litewski! Od Ciebie zależy co zamieszasz!
- Naszła Cię ochota na coś słodkiego! Pokrój owoce w 3D, a następnie rozrób masę na ciasto do tarty. Czujesz jak pachnie?
- Przyszli goście na grilla? Przygotuj śliwkowy sos BBQ! Wrzuć pomidory, suszone śliwki, ząbek czosnku, odrobinę masła i startej, czerwonej cebuli. Dopraw miodem, brązowym cukrem, sosem sojowym i pieprzem cayenne. Kiełbaski na grillu nawet nie zdążą się jeszcze przypiec!
- Dzieciakom znudziły się już kanapki na śniadanie? W mgnieniu oka przygotujesz ciasto na naleśniki lub omlet. Przekonaj się!
- Domowe masło orzechowe czy krem z bakłażana? O tak, to idealny pomysł na przekąskę. Dzięki dobrze dopasowanej uszczelce, nic nie ma prawa przedostać się poza malakser -spokojnie! :)
- Urządzasz przyjęcie? Zaskocz znajomych i przyrządź... Granitę. To tradycyjny, sycylijski mrożony deser. Jako kruszarka do lodu może posłużyć Ci właśnie malakser!
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania lub obiekcje - napisz lub zadzwoń.
Chętnie pomożemy!
bok@kuchniapremium.pl || +48 660 56 57 58
po więcej zajrzyj na:
___________________________________________________________________________
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz